Blue Button

Medische gegevens automatisch overnemen
Veel ziekenhuizen in Nederland hebben een beveiligd patiëntenportaal waarin je je eigen medische gegevens kunt raadplegen. Steeds vaker kun je die gegevens ook kopiëren en opslaan in een eigen Persoonlijke Gezondheidsomgeving (PGO) via ‘Blue Button’ of andere vorm van download. Onderstaand leggen we uit hoe je jouw gegevens via de Blue Button in Quli kunt inziens, wat er nog meer kan en welke voordelen dit voor jou kan bieden.

 

Wat is Blue Button?
Blue Button is een voorziening die er voor zorgt dat je je eigen medische gegevens in een PGO zoals Quli kunt zetten. Hierdoor ben je zelf eigenaar van jouw gegevens, en heb je altijd en overal je zorggegevens bij de hand. Het voordeel van het actief beheren van je zorggegevens is, dat je zelf meer inzicht hebt en deze ook kunt delen met anderen die jou helpen in jouw zorgproces. Of je kunt jouw gegevens delen met bijvoorbeeld jouw familie.
In de video leggen we je uit hoe je via Quli gebruik kunt maken van Blue Button.

 

Overigens niet elk ziekenhuis zal het Blue Button noemen. Andere benamingen kunnen zijn: download medische gegevens, download gestructureerde gegevens, download XML bestand etc.

Nadat je een bestand via het portaal van het ziekenhuis hebt gedownload, maakt je een gratis account aan in Quli via de website www.quli.nl. In Quli ga je dan naar “Mijn Dossier”. De medische gegevens die je via Blue Button kunt opvragen, staan in het bestand in een zogenaamd XML-formaat. Dat bestand kun je uploaden in Quli via de functie “Blue Button”. Daarna kun deze gegevens bekijken en delen via de functie “Mijn Bestanden”.

Naast deze gegevens hebben veel ziekenhuizen ook correspondentie en andere documenten beschikbaar in PDF-formaat. Ook deze bestanden kun je via het portaal van het ziekenhuis downloaden op de eigen PC en vervolgens uploaden in Quli. Dat gaat in Quli via de functie “Mijn Bestanden” en vervolgens de knop “+ Bestand toevoegen”.

Voordeel voor jou
Bovenstaande functionaliteit is ideaal voor het beheren van de zorggegevens van jezelf of van een naaste. Tijdens vakanties, bij noodgevallen en doktersbezoeken kan het handig zijn om die gegevens bij de hand te hebben. Dat geldt ook als je aan het sporten bent of op een andere wijze bezig bent met vitaliteit en gezondheid.

Ook in de zorg voor je kinderen of ouders, kan het gemakkelijk en zinvol zijn hun zorggegevens eenvoudig via Quli beschikbaar te hebben. Je kunt voor hen een aparte account aanmaken. Zij kunnen deze gegevens dan met jou delen nadat jullie ‘Contacten’ van elkaar zijn geworden.

Jij en Quli
Al met al zijn dit mooie ontwikkelingen waarbij stap voor stap wordt gewerkt aan beschikbaarheid van jouw zorggegevens. Quli is een veilig hulpmiddel waarmee jij je zorggegevens kunt opslaan, gebruiken en delen met anderen.

Heb je vragen over de Blue Button of andere mogelijkheden van Quli? Neem dan contact met ons op. Bekijk op deze website wat jouw ziekenhuis voor online-mogelijkheden heeft!

 

 

Quli actueel
Quli staat niet stil. We werken elke dag aan nieuwe functionaliteit en integreren systemen van steeds meer zorgorganisaties. Daarnaast koppelen we ook graag functionaliteit en app’s van andere bedrijven. Zinvolle functionaliteit voor mensen op basis van hun gegevens, daar gaat het om! Lees hierover ons nieuws en onze blogs.
Quli helpt zorgverleners: kosteloos toegang tijdens corona

Quli helpt zorgverleners: kosteloos toegang tijdens corona

Persbericht | Het coronavirus (COVID-19) heeft grote gevolgen voor de zorg. Zorgverleners raken  overbelast, mensen wordt zoveel mogelijk aangeraden thuis te blijven en vooral ouderen raken mogelijk sociaal geïsoleerd. Quli heeft daarom besloten om haar online...

Lees meer
Waarom Quli voor zorgprofessionals tijdens corona?

Waarom Quli voor zorgprofessionals tijdens corona?

Quli is een online platform en PGO dat zorg op afstand mogelijk maakt. Binnen de digitale omgeving, kunnen zorgverlener, patiënt en derde partijen zoals familie of ervaringsdeskundigen gemakkelijk informatie met elkaar uitwisselen. Vanwege de actuele maatregelen die...

Lees meer
Hoe kan Quli behulpzaam zijn bij corona?

Hoe kan Quli behulpzaam zijn bij corona?

Quli is een digitaal platform en PGO voor communicatie tussen jou, je naasten, ervaringsdeskundigen en zorgverleners. Daarbij kunnen conform MedMij-afsprakenstelsel en andere standaarden ook gegevens tussen systemen van professionals en Quli worden uitgewisseld. Van...

Lees meer

Maak een account aan of neem contact op voor onze demo!