Download eenvoudig jouw medische gegevens met ‘blue button’

Met een simpele druk op de knop – genaamd ‘blue button’ – is het nu mogelijk jouw eigen gegevens in het EPD (Elektronisch Patiënten Dossier) van ziekenhuizen te downloaden en vervolgens in Quli op te slaan. Er is namelijk een integratie gerealiseerd tussen de Quli PGO (Persoonlijke Gezondheidsomgeving) en de medische dossiers van de zorgverleners. Het Erasmus MC is een van de eerste ziekenhuizen in Nederland die dit implementeert via haar portaal. Andere ziekenhuizen zullen naar verwachting spoedig volgen.

Zo komen wij weer een stapje dichterbij de autonomie van de burger en samenhangende zorg, zoals Quli dat voor ogen heeft.

Eigen beheer
Tot op heden kon je jouw medische gegevens inzien via het patiëntenportaal van de zorgorganisatie. Nu kun je deze gegevens als een bericht downloaden op je eigen computer en vervolgens overnemen binnen de vertrouwde Quli-omgeving. Daar staan alle gegevens en zo kun je actief jouw eigen gegevens beheren.

De voordelen
Wat zijn dan de voordelen van het actief beheren van jouw gegevens? Doordat de medische gegevens in de Quli-omgeving staan, heb je nu altijd en overal inzicht in jouw gegevens. Indien gewenst is het nu mogelijk jouw medische gegevens te delen met andere zorgverleners. Zo heb je meer regie over jouw gezondheid. Dit bevordert zelf- en samenredzaamheid en verbetert kwaliteit en veiligheid van zorg en leven. Digitaal samenwerken bespaart bovendien kosten voor burgers en zorgorganisaties.

Hoe werkt het?
Op dit moment kun je nog niet vanuit het EPD-dossiers direct iets in ‘Mijn Quli’ plaatsen. Daarvoor is de volgende tussenstap nodig: download via ‘blue button’ de medische gegevens uit het EPD en sla deze op jouw computer op. Daarna kun je deze gegevens uploaden in ‘Mijn Quli’.

Bekijk hier de video: https://youtu.be/ObqPMldbFAs.

Heb je vragen over de ‘blue button’? Neem dan contact met het Quli-team op.