Zorg voor jezelf

IC nazorg

Ongeveer 65.000 (2022) mensen komen per jaar op een afdeling intensive care (IC). 90% overleeft deze periode. Van alle mensen die onverwachts, dat is 50%, op een IC-afdeling komen, bijvoorbeeld na een ernstige infectie of een ongeluk, heeft de helft een risico om maanden tot soms jaren gezondheidsklachten te houden. Zij hebben ondersteuning en zorg nodig. Vaak omvat het voor patiënten en naasten een eenzame en verwarrende zoektocht. Dit is lang onzichtbaar leed geweest.

De zoektocht naar de juiste middelen en informatiebronnen is voor patiënten en naasten vaak eenzaam en ingewikkeld. Dit is lang een onzichtbaar leed geweest.

IC-opname

Om persoonlijke ondersteuning vanaf IC-opname tot lang erna te kunnen blijven bieden, presenteren FCIC en patiëntenorganisatie IC Connect samen met Quli de IC-HerstelWijzer en IC-NaastenCoach. Dit omvat een digitaal platform waarop per fase informatie, testen, ondersteuning en zelfzorg aangeboden wordt om patiënt en naasten te helpen. Deze twee nieuwe modulen zijn geïntegreerd binnen Quli en dus voor iedereen toegankelijk. IC-HerstelWijzer voor (ex)patiënten en IC-NaastenCoach voor naasten.

 

 

 

Altijd beschikbaar

De grootste behoefte van mensen ligt bij het bieden van relevante en betrouwbare informatie op de juiste plaats en tijd, toegankelijkheid op elk moment van de dag, ondersteuning bij belangrijke momenten en aanmaken van de persoonlijke tijdslijn over al die verschillende zorgfasen. Verder bieden IC-HerstelWijzer en IC-NaastenCoach de mogelijkheid om lotgenoten en zelfs zorgprofessionals toe te laten. Wil je meer informatie over de inzet van IC-HerstelWijzer of IC-NaastenCoach voor jouw patiënten en hun naasten, neem dan contact op via: info@quli.nl.

Meer informatie over de totstandkoming van beide modulen lees je hier: Quli ingericht voor IC-nazorg