AAA
Quli  “in voor zorg 2009-2017”

19 april 2017

Quli “in voor zorg 2009-2017”

Op 19 april 2017 verscheen de eindpublicatie In voor zorg! 2009-2017 met een overzicht van behaalde resultaten. De publicatie werd tijdens het eindcongres van In voor zorg! aangeboden aan demissionair staatssecretaris Martin van Rijn. Quli wordt er vele keren in genoemd met concrete resultaten, business cases en verander- en implementatie-aanpakken.

De eindpublicatie toont aan de hand van voorbeelden de veranderkracht van de sector. En welke resultaten er geboekt zijn. Uit de praktijkvoorbeelden hebben we onderstaand een keuze gemaakt, die een beeld geeft van de inzet van Quli.

Eindpublicatie Invoorzorg!

De eindpublicatie Invoorzorg 2009-2017! staat hier: Eindpublicatie Invoorzorg 2009-2017. Daarin wordt onder andere de implementatie van Quli bij Pluryn benoemd. Pluryn steeft naar meer zelfstandigheid en regie voor cliënten. Met een ambitieus e-health programma wilde Pluryn de transitie realiseren van een traditionele zorgorganisatie naar een blended care- en ondersteuningsorganisatie die optimaal gebruikmaakt van e-health-technologieën. De focus lag op de participerende cliënt, die zelf de regie voert over zijn zorgproces. Het zelfmanagementplatform Quli werd ingevoerd, een veilige digitale omgeving waarin gebruikers hun eigen zorggegevens kunnen beheren en waarin informatie waarin informatie en ervaringen kunnen worden gedeeld en gebruik van diverse apps mogelijk is.

Andere artikelen over Quli op Invoorzorg!

Pluryn weet wat nodig is om eHealth-platform Quli te laten slagen

Pluryn is al enkele jaren bezig met een fundamenteel vernieuwingsproces van haar dienstverlening aan mensen met complexe (meervoudige) problematiek. De focus ligt daarbij op de participerende cliënt, als primaire eigenaar van zijn eigen zorgproces. Met een ambitieus eHealth programma wilde Pluryn de transitie realiseren van een traditionele zorgorganisatie naar een blended care’- en ondersteuningsorganisatie waarbij optimaal gebruik wordt gemaakt van eHealth technologieën.

Amarant: met e-health 16% meer zelfredzaamheid tegen 34% minder professionele inzet

Door de implementatie van Quli bij Amarant is onder andere de zelfredzaamheid van cliënten toegenomen met 16%. In de zelfredzaamheidsmeting geven zij aan dat hun belangen beter worden behartigd. Verder wordt een tijdswinst behaald van 34% per cliënt, met een gemiddelde zorginzet van 4 uur per week. Hiermee kan Amarant Groep dezelfde zorg blijven leveren binnen de tariefkortingen van de Wmo.

E-zine Amarant Groep: implementatie en resultaten van Quli

De Amarant Groep implementeerde Quli voor cliënten met een verstandelijke beperking. Ze ontwikkelden en implementeerden verschillende zelfmanagement- en educatiefuncties. En ze maakten de resultaten van de implementatie en van Quli inzichtelijk. Conclusie: Quli draagt bij aan het verhogen van de zelfredzaamheid en verbetert de kwaliteit en de doelmatigheid van de zorg. Nb. Deze E-zine is enigszins gedateerd.

Dichterbij: Resultaten In voor zorg-traject

Cliënten en verwanten kunnen inloggen in het portaal en hun dossier op elk moment bekijken. Ze krijgen goed inzicht in de eigen ontwikkeling, de communicatie is transparant. Ook hebben ze meer zeggenschap en zijn ze meer betrokken/zelfredzaam.

Toon van de Looy: ‘Bij implementatie eHealth staat primair proces altijd centraal’

In voor zorg-coach Toon van de Looy ondersteunt Pluryn bij de implementatie en opschaling van Quli, een eHealth platform dat mensen helpt om zo lang mogelijk zelfstandig te wonen en zelf de regie over hun zorg en welzijn te voeren. Toon: ‘EHealth grijpt in in het primaire zorgproces. Dit staat dan ook structureel centraal bij de implementatie. Zonder de betrokkenheid van cliënt en medewerker, kan grootschalige implementatie van technologische innovaties geen succes worden.’

Ga naar Nieuws

9 juni 2017

“Quli helpt onze cliënten stap voor stap vooruit”

Onderstaand artikel hebben we met toestemming van betrokkenen overgenomen uit een eigen publicatie van Amarant Groep. Spotlight is het interne nieuwsblad. Er zijn geen achternamen gebruikt en de foto bij het artikel is willekeurig gekozen. Vorig jaar maakten jullie in Spotlight kennis met Quli, ons interactieve ehealthplatform. Met Quli geven we onze cliënt (en zijn...

Lees verder

8 juni 2017

Quli: de cliënt heeft de regie

Veteranen vormen in de geestelijke gezondheidszorg een geheel eigen categorie cliënten. Vanwege de aard van het werk worden ze aan grote stressoren blootgesteld, niet zelden zonder blijvende klachten. Na hun uitzending naar een ver buitenland komen ze niet zelden terug met een posttraumatische stressstoornis (PTSS) die behandeling noodzakelijk maakt. Lastig is echter dat ze relatief...

Lees verder

20 april 2017

GetGrip wint Jan van der Kruis Innovatieprijs 2017

Nadat we eerder al berichtten dat GetGrip genomineerd was, kunnen we nu de dames Marion Jongerius en Ilse van Assen van Emoelens  van harte feliciteren met het binnenhalen van de Jan van der Kruis Innovatieprijs 2017. De Jan van der Kruis Innovatieprijs is een innovatieprijs die bedoeld is voor ieder­een die een brug wil slaan...

Lees verder

Informatie en Servicedesk

Kantoor Haaksbergen
Blankenburgerstraat 41 A
7481 EA Haaksbergen
servicedesk@quli.nl
026-7920000

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×