Patiëntervaringen op Quli Experience 2018

Voor Quli Experience interviewen Anne-Miek Vroom (directeur IKONE, medisch socioloog en patiënt expert) en Bettine Pluut (actieonderzoeker en eHealth-expert) Edwin Kruys en één van zijn patiënten. Zij vragen Edwin Kruys naar zijn ervaringen met een Persoonlijk Gezondheids Omgeving als huisarts in Australië. Dr. Kruys, opgeleid aan de Universiteit van Amsterdam, is al jaren praktiserend huisarts in Australië. Op dit moment gebruikt meer dan een kwart van de Australische bevolking My Health Record. Tegen het einde van 2018 zal iedere Australiër toegang hebben tot My Health Record, tenzij ze kiezen voor de opt-out optie.

Vragen die tijdens het interview de review zullen passeren. Wat is de betekenis van dit platform voor de relatie tussen de huisarts en zijn patiënt? Wat voegt het toe aan de kwaliteit van leven van de patiënt en aan de kwaliteit van zorg? Vindt u het PGO in Australië en succes en waarom wel/niet? Wat zijn de uitdagingen en de kansen wanneer een dergelijk initiatief vanuit overheidswege landelijk wordt uitgerold? Hoe zorgt de Australische gemeenschap van burgers en zorg professionals er gezamenlijk voor dat er daadwerkelijk zinvol gebruik gemaakt wordt van dit platform?

Ikone op de Quli Experience

Tijdens een dynamische sessie op de Quli Experience gaan Anne-Miek Vroom en Elisabeth van Schaik (Patiënt Expert en coach) in op de kansen en uitdagingen van het Persoonlijke Gezondheidsdossier. Na het delen van een ervaringsverhaal zal er verbinding worden gelegd met de praktijk van alledag. Hoe realiseren we gezondheidsomgevingen die daadwerkelijk van meerwaarde zijn?

Anne-Miek Vroom

Drs. Anne-Miek Vroom, medisch socioloog, is directeur van Stichting IKONE. Een stichting die zich inzet voor de kwaliteit van leven van mensen met een levensbepalende, chronische, fysieke ziekte. IKONE wil de kwaliteit van zorg verbeteren door de samenwerking tussen patiënten en de gezondheidszorg te bevorderen. IKONE realiseert deze beweging door innovatieve projecten, wetenschappelijk onderzoek, trainingen en inspirerend advies in de zorg. Altijd in samenwerking met mensen die zelf patiëntervaring hebben. Naast haar rol als directeur van IKONE is Anne-Miek tevens lid van de kwaliteitsraad van het Zorginstituut Nederland en bestuurder bij Health Valley.

Elisabeth van Schaik

Elisabeth van Schaik (1983) werkt als Patiënt Expert bij IKONE en studeert Toegepaste Psychologie aan de NTI. Als lid van het Patiëntexpertiseteam geeft Elisabeth regelmatig lezingen en biedt ze ondersteuning tijdens diverse workshops als ervaringsdeskundige op gebied van Zelfmanagement, Eigen regie en Digitale zorg. Elisabeth is meerdere malen getransplanteerd, waarvan de laatste transplantatie (2016) een nier én pancreas betrof. Haar doel? Een gelijkwaardige relatie tussen arts-patiënt op basis van wederzijds vertrouwen en respect.

Bettine Pluut

Dr. Bettine Pluut is aan IKONE verbonden als adviseur, programmamanager en actieonderzoeker. Ze combineert haar adviesvaardigheden met bevlogenheid, visie en kennis van innovatievraagstukken. Bettine zet zich in voor kwalitatief hoogwaardige zorg en gaf vanuit die missie vorm aan diverse innovaties op landelijk en lokaal niveau. Bettine weet als geen ander de vragen die leven in de praktijk te vertalen naar zinvol onderzoek dat plaatsvindt in diezelfde zorgpraktijk. Bettine is naast haar werk als adviseur en programmamanager actieonderzoek aan de Erasmus School of Health Policy & Management van de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Inschrijven voor Quli Experience

De Quli Experience vindt plaats op 11 oktober 2018 vanaf 14:30 bij AFAS Software in Leusden. Meer over het programma en inschrijving voor deelname vindt u op www.quliexperience.nl