Quli genomineerd voor ‘Beste app voor iedereen’

Trots zijn we op het feit dat we genomineerd zijn voor de eHealth4all prijsvraag ‘Beste app voor iedereen’. De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens de eHealthweek (21 – 26 januari 2019).

Waarom deze prijsvraag?

De organisatie van deze prijs ligt in handen van Pharos en het National eHealth Living Lab. De achterliggende reden van deze prijsvraag is dat het voor laaggeletterde Nederlanders over het algemeen te ingewikkeld is om met digitale applicaties om te kunnen gaan. Daarom gingen deze organisaties op zoek naar toepassingen, die goed toegankelijk zijn voor laaggeletterden, digibeten en mensen met gezondheidsproblemen.

Beoordelingscriteria

Alle inzendingen voor de prijsvraag ‘Beste app voor iedereen’ zijn zorgvuldig en met de grootste aandacht door een vakjury en door een jury van gebruikers beoordeeld op een aantal criteria. De ingezonden filmpjes zijn onder andere beoordeeld op: hoe zijn (of worden) mensen die moeite hebben met lezen en schrijven of die beperkte gezondheidsvaardigheden hebben, betrokken bij de ontwikkeling van de toepassing? Heeft de toepassing impact op een brede groep mensen?

Uit het juryrapport over Quli

Persoonlijke gezondheidsomgevingen hebben de toekomst. Die van Quli ziet er toegankelijk en aantrekkelijk uit: eenvoudig en makkelijk vormgegeven. Quli is alert op de digitale toegankelijkheid van hun product. De jury waardeert de mogelijkheid om de gebruiker, de familie of mantelzorger en zorgprofessional met elkaar te verbinden. Dat vinden gebruikers een groot pluspunt: zij zouden Quli daardoor ook gebruiken als je nog geen zorg nodig hebt. Ook werkt Quli met de Medmij-standaarden voor interoperabiliteit, d.w.z. dat systemen in staat zijn tot onderlinge uitwisseling van gegevens en informatie binnen en tussen organisaties.

De twee andere genomineerden zijn Barcodescanner en VraagApp.

Ambitie Quli

Nu de zorg toenemend digitaliseert, moeten en willen cliënten en patiënten ook digitaal over hun zorggegevens beschikken. Quli wil het best digitaal toegankelijke burgerplatform en PGO zijn. Ieder mens heeft namelijk het recht om ‘digitaal mee te doen’ in de maatschappij.

We zijn benieuwd wie de winnaar wordt en we zien jullie graag tijdens één van de activiteiten in deze week. Voor meer informatie over de eHealthweek 2019: kijk op https://ehealthweek.net/