#QE19 Spreker uitgelicht: Tessa Willigenburg

Tijdens de Quli Experience op 25 november 2019 komen diverse ervaren sprekers aan het woord. In de komende periode willen we jullie kennis laten maken met de sprekers die op dit evenement aanwezig zijn. Maak nu kennis met Tessa Willigenburg, Hoofd Veteranenloket, Veteraneninstituut.

Tessa Willigenburg werkte 25 jaar bij Defensie, in diverse functies en bij verschillende krijgsmachtdelen. In die tijd zag zij wat de uitzendingen voor haar militaire collega’s betekende en hoe Defensie stapsgewijs haar zorg voor, tijdens en na de missie verbeterde. In 2015 stapte ze over naar het Veteraneninstituut. Hier geeft zij met enthousiasme sturing aan het Veteranenloket, de toegangspoort naar de zorg. Het Veteranenloket biedt informatie, advies en dienstverlening voor veteranen en hun relaties. Het is ook de toegangspoort naar de zorg van het Landelijk zorgsysteem veteranen.

Titel lezing: Veteranenportaal: persoonlijke gezondheidsomgeving voor de veteraan.

Het Veteraneninstituut en Landelijk zorgsysteem Veteranen hebben met hulp van Quli het Veteranenportaal ontwikkeld. In Quli is een aparte omgeving ingericht die voor veteranen specifiek informatie geeft. Het Veteranenportaal is een persoonlijke digitale omgeving op het internet voor veteranen en van veteranen. Met het Veteranenportaal kan de veteraan zijn of haar eigen zorgdossier beheren. Het is een hulpmiddel dat de veteraan helpt om meer regie te nemen in zijn zorgtraject. Het Veteranenportaal helpt ook de zelf- of samenredzaamheid te vergroten en ‘samen besluiten’ te vergemakkelijken. Sinds juni is een pilot begonnen waarin we veteranen het Veteranenportaal aanbieden. In de lezing sta ik stil bij het voorbereiden van de pilot en onze eerste ervaringen in de pilot. Tot slot kijken we vooruit naar de verdere ontwikkeling van het Veteranenportaal, waarin e-health en blended care voor veteranen mogelijk wordt.

Wil je meer informatie over de Quli Experience of wil je je inschrijven? Klik dan op deze link. We zien je graag op maandagmiddag 25 november!