Nieuws

Zelf over je medische gegevens beschikken via ‘Blue Button’

Veel ziekenhuizen in Nederland hebben een beveiligd patiëntenportaal waarin de patiënt zijn eigen medische gegevens kan raadplegen. Steeds vaker kan de patiënt zijn gegevens ook opslaan in een eigen Persoonlijke Gezondheidsomgeving (PGO) via ‘Blue Button’. In dit blog leggen we uit wat Blue Button is en welke voordelen dit voor jou kan bieden.

Wat is Blue Button?
Blue Button is een voorziening die er voor zorgt dat je je eigen medische gegevens in een PGO zoals Quli kunt zetten. Hierdoor heb je altijd en overal je zorggegevens bij de hand. Het voordeel van het actief beheren van je zorggegevens is, dat je zelf meer inzicht en regie hebt. Zelf- en samenredzaamheid worden gemakkelijker gemaakt.

In deze video leggen we je uit hoe je via Quli gebruik kunt maken van Blue Button.

 

Voordeel voor jou
De functionaliteit Blue Button is ideaal voor het beheren van de zorggegevens van jezelf of van een naaste. Tijdens vakanties, bij noodgevallen en doktersbezoeken kan het handig zijn om die gegevens bij de hand te hebben. Dat geldt ook als je aan het sporten bent of op een andere wijze bezig bent met vitaliteit en gezondheid. Ook in de zorg voor je kinderen of ouders, kan het gemakkelijk en zinvol zijn hun zorggegevens eenvoudig via Quli beschikbaar te hebben.

Blue Button en Quli
Al met al zijn dit mooie ontwikkelingen waarbij stap voor stap wordt gewerkt aan beschikbaarheid van zorggegevens. Quli wil hier een positieve bijdrage aan leveren in samenhang met jouw ziekenhuis en andere zorgaanbieders. Quli is een veilig hulpmiddel waarmee mensen hun zorggegevens kunnen opslaan, gebruiken en delen met anderen.

Heb je vragen over de Blue Button? Neem dan contact met ons op. Bekijk op deze website wat jouw ziekenhuis voor een online mogelijkheden heeft!