Zorg voor jezelf
Blog

Blue Button koppeling: de voordelen

Onlangs schreven we al dat Quli een koppeling met Blue Button heeft gemaakt. In dit blog lichten we een aantal voordelen van Blue Button verder toe.

Zorgen voor je naaste(n)
Met het gebruik van Blue Button is het mogelijk om alle zorggegevens van je naaste(n) te bewaren op één plek. Door de gegevens via Blue Button te downloaden en vervolgens in Quli te zetten heb je altijd en overal toegang tot deze gegevens. Zo kun jij op de hoogte blijven van het welzijn van je ouders, opa’s, oma’s, kinderen of andere naasten die zorg nodig hebben.

Noodgevallen
Een bezoek aan de dokter komt vaker voor dan je lief is. Door altijd belangrijke gegevens op een rijtje te hebben en deze beschikbaar te maken voor de dokter haal je meer uit zo’n doktersbezoek. Via Mijn Quli heb je de zorggegevens altijd bij de hand, op zowel tablet, pc of smartphone. Naast doktersbezoeken zijn er natuurlijk ook noodgevallen waarbij de belangrijkste gezondheidsinformatie van essentieel belang kan zijn voor hulpverleners. Door Blue Button en Quli is dit te realiseren.

Ziekenhuizen
De meeste ziekenhuizen bieden voorzieningen om je gegevens te downloaden. Soms noemt men dat “Blue Botton” en andere ziekenhuizen noemen het ‘downloaden van een samenvatting van je medische gegevens’. Of daar weer varianten op. Veelal kun je naast deze gegevens ook allerlei vormen van correspondentie downloaden. Dat gaat meestal in het PDF-formaat. Ook deze bestanden kun je weer uploaden in Quli. Hierdoor ben je in staat veel zorggegevens uit een of meerdere ziekenhuizen in Quli op te slaan en te bewaren. Ze zijn dan altijd en overal ter wereld weer toegankelijk voor jezelf en voor degenen die jij toegang geeft tot deze gegevens.

Gezondheid en vitaliteit
Ben je druk bezig met je eigen gezondheid en vitaliteit? Dan is het handig om dit bij te houden via een PGO (persoonlijke gezondheidsomgeving). Blijf op de hoogte van je eigen gezondheid en blijf fit en vitaal.

 

In deze video leggen we je uit hoe de koppeling tussen de Blue Button functie en PGO Quli werkt. Bekijk deze video hier:

Heb je vragen naar aanleiding van dit blog? Neem dan contact met ons op via onze servicedesk. Bellen kan naar 026-7920000 of je kan mailen naar servicedesk@quli.nl.