Zorg voor jezelf
Nieuws

Integrale wondzorg met Quli

Quli nam in Noord-Limburg deel in een project inzake Integrale Wondzorg. Bijzonder is, dat huisarts, apotheker, ziekenhuis en thuiszorg onderling en met patiënten en hun naasten samenwerkten in Quli voor integrale wondzorg:

  1. Quli functioneert als ’transmuraal dossier’ waartoe professionals (via hun systemen) toegang hebben.
  2. In geval van Quli hebben zowel patiënten en naasten als zorgverleners accounts. Hierdoor kunnen zij onderling samenwerken in het platform.
  3. Als koppelingen met de systemen van professionals optimaal zijn, dan hoeven zij niet persé een account (meer) te hebben. Voor bepaalde integrale functionaliteit, zoals mailen, chatten en beeldbellen, gegevens die je niet wil rondpompen en gezamenlijke context-informatie kan dat toch erg handig blijven.

Cliënt kijkt op telefoon - Voor zorgorganisaties

Deze implementatie laat volgens de deelnemers zien hoe belangrijk het is om focus te hebben op regionale dataontsluiting voor alle ketenpartners. Zo kan Quli optimaal tot zijn recht komen. Denk hierbij aan het structureel verrijken van het zorgproces en een transmuraal dossier met informatie verzameld door de patiënt of het organiseren van een netwerk aan zorgverleners met de patiënt en naasten.

Lees elders meer over integrale wondzorg met Quli.

Of lees meer over:
Wat is een digitaal platform?
Wat zijn voordelen van een digitaal gezondheidsplatform?
Wat is een DVP versus PGO en Gezondheidsplatform?