Zorg voor jezelf
Persbericht

Quli helpt zorgverleners: kosteloos toegang tijdens corona

Persbericht | Het coronavirus (COVID-19) heeft grote gevolgen voor de zorg. Zorgverleners raken overbelast, mensen wordt zoveel mogelijk aangeraden thuis te blijven en vooral ouderen raken mogelijk sociaal geïsoleerd. Quli heeft daarom besloten om haar online platform en PGO drie maanden gratis open te stellen voor zorgverleners, zodat zij  gemakkelijk en veilig zorg op afstand kunnen bieden.

Zorg op afstand met Quli

Quli biedt een online platform waarmee zorgprofessionals kunnen communiceren met patiënten. Omdat het door de overheid wordt gesteld zoveel mogelijk thuis te blijven, is het bieden van zorg op afstand extra belangrijk. Quli maakt het via veilig beeldbellen, mailen en chatten mogelijk om mensen te informeren zonder dat er direct contact nodig is.

Sociaal contact belangrijk

Mensen in sociale onthouding, zieken, mensen in quarantaine en mensen die (bijna) genezen zijn, hebben actuele en betrouwbare informatie nodig. Contact met naasten is essentieel. Via Quli kunnen patiënten/cliënten samen met hun zorgverleners en achterban een netwerk opzetten. Iedereen in het netwerk heeft een Quli-account die toegankelijk is via de PC, tablet of smartphone. Zo blijven mensen, hun naasten en zorgverleners in deze tijd van weinig direct sociaal contact ook op deze manier met elkaar verbonden.

“Quli is van en voor de zorg daarom biedt Quli haar online platform de komende 3 maanden kosteloos aan. In tijden van crisis moeten we elkaar steunen en samen de strijd aangaan tegen het coronavirus” – Hans ter Brake, directeur Quli

Meer informatie

Als zorgorganisaties kunt ons een mail sturen (info@quli.nl). We gaan dan zo snel mogelijk aan de slag. En, met een korte instructie en online support, kunt u uw doelgroep en medewerkers voorzien van een account.